Belang van hydrateren
Huidverzorging begint als je jong bent met reinigen én hydrateren. Dit blijft voor altijd het belangrijkste aandachtspunt voor ieder huidtype, ongeacht de leeftijd.

Wanneer je huid namelijk gehydrateerd is, vertoont het minder rimpels, is de structuur gladder en voelt het zacht en soepel aan. Ook helpt het de natuurlijke huidbarrière in stand te houden. Een huid heeft van nature niet alleen een beschermende (buitenste) barrière, maar ook een uitgekiend immuunsysteem om indringers (denk aan bacteriën en virussen) buiten te houden.

Bij droge en gevoelige huiden is de barrière extra kwetsbaar en verdampt vocht gemakkelijker uit de diepere huidlagen. Hoe vochtarmer je huid wordt, hoe gemakkelijker lijntjes zichtbaar worden. Dit dien je koste wat kost te voorkomen want alleen al daardoor treedt veroudering sneller in.

Maar ook voor een vette huid is hydrateren van belang. Dit wordt vaak vergeten. Door de irritatie over onzuiverheden kiezen mensen vaak om de huid te behandelen met scherpe en uitdrogende cosmetica of dermatologische zalven. Deze dringen niet alleen de aanmaak van sebum (talg) terug maar beschadigen ook de huidbarrière en het immuunsysteem. Hierdoor krijgen bacteriën meer kans waardoor nieuwe ontstekingen en dus onreinheden ontstaan.
Belangrijk is dus om de natuurlijke balans terug te krijgen en/of te behouden.

Preventief hydrateren werkt!
Tijdens de zomer ontstaan veel slecht gehydrateerde huiden. Zon, wind en chloor onttrekken vocht aan de huid, waardoor deze ruwer of zelfs pijnlijk wordt en rimpeltjes beter zichtbaar zijn. Maar geen nood: je zult versteld staan van wat voldoende aandacht en verzorging voor je huid kan doen.

Van nature bevat de opperhuid een hydratatiefactor, die samen met de natuurlijke vetten in de huid ervoor zorgt dat de huid wordt beschermd (natuurlijke barrière). Bij een slecht gehydrateerde huid is deze factor en daarmee de vochtbalans, verstoord, waardoor zij kwetsbaarder is en sneller veroudert.

Oorzaken
Deze verstoring kan optreden als gevolg van bepaalde weersomstandigheden, maar ook door hormonale ontregeling, psychologische schok of gebruik van verkeerde producten zoals zeep (te hoge pH-waarde). Een slecht gehydrateerde huid heeft een gebrek aan vocht door externe factoren, maar dit heeft niets te maken met de aard van de huid. Het is dus geen droge huid door vet tekort maar een vochtarme huid. Met de juiste verzorging is deze huid daarom relatief eenvoudig weer gezond te krijgen.

Huidveroudering
Een gehydrateerde huid ziet er jonger uit. Na de menopauze verdwijnen de vrouwelijke hormonen die de huid van nature hydrateren. Onze behoefte aan externe hydratatie stijgt dus met de jaren. Maar ook voor jonge vrouwen is goede verzorging belangrijk; hiermee kunnen zij het huidverouderingsproces aanzienlijk vertragen.

Bestrijd dehydratatie!
Is je huid slecht gehydrateerd? Gebruik dan twee maal per dag een verzorgingsproduct verrijkt met actieve bestanddelen en mineralen die de huid opnieuw hydrateren, zoals Osaìne’s Floragine 24H. En wil je je huid eens optimaal verwennen? Gebruik dan Osaìne’s Corail IdraMask voor een extra boost. Dit masker bevat Golfstroom zeewater, dat zorgt voor herstel van de cellen, extra bescherming van het weefsel en heeft daarbij een antioxidant werking.

Hyaluronzuur

Wat is het?
Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker. Hyaluronzuur is een onderdeel van de glucose bouwstenen. In ons menselijk lichaam komt hyaluronzuur vooral voor in de huid en in het bindweefsel. Hyaluronzuur komt voor in:

 • zenuwweefsel
 • bindweefsel
 • epitheelweefsel.

Vasthouden van vocht
Hyaluronzuur is een zeer belangrijk onderdeel in ons lichaam om vocht in de huid vast te houden. Ook speelt hyaluronzuur een zeer belangrijke rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Onvoldoende hyaluronzuur of een tekort aan hyaluronzuur in ons ouder wordende lichaam kan betekenen:

 • vochtarme huid
 • droge huid
 • de huid wordt minder elastisch.

Voordeel
Enkele grote voordelen van het gebruik van hyaluronzuur voor onze huid:

 • Geeft extra stevigheid aan de huid.
 • Vergroot de stevigheid van onze weefsels.
 • Versterkt het bindweefsel van onze huid.
 • De huid krijgt haar natuurlijke elasticiteit terug.
 • De rimpels in de huid vervagen.
 • Hele fijne rimpels verdwijnen.

Intense lifting sublim behandeling
Deze behandeling is speciaal ontwikkeld om individuele oplossing te creëren die de oppervlakkige rimpels en expressie-lijntjes laten verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de ontwikkeling van nieuwe rimpels tegengegaan. Voordat je rimpels en expressielijntjes wilt behandelen, is het belangrijk dat de huid een goede vochtbalans heeft. Dat is het geval als de huid een egale, gladde en strakke glanzende uitstraling heeft. Zo kunnen alle voedingsstoffen tot diep in de huid hun werking doen. Pas dan bereik je het mooiste resultaat.

Door het gebruik van Corail IdraMask verbetert de vochtbalans optimaal. Dit masker bevat het ingrediënt codiavelane. Dit groene zeewier leeft in rotsachtig rif onder invloed van eb en vloed. Codiavelane zit in diverse Osaìne huidverzorgingsproducten, en heeft daarin een langdurige werking. Het is zelfs tot in de diepere huidlagen effectief.

Wanneer de huid een goede vochtbalans heeft, geeft Corail Deepcream een zeer verbluffend resultaat. Deepcream en IdraMask bevatten beide het zeewier monostroma. Dit verhoogt de samenwerking tussen de leder- en opperhuid. Deze intensieve voeding vertraagt de celveroudering. De combinatie van deze twee producten versterkt de werking van beide!

Oppervlakkige rimpels en expressielijntjes verdwijnen, diepliggende rimpels verminderen. Maar het werkt ook vertragend op de ontwikkeling van nieuwe rimpels, waardoor uw huid er jaren jonger en stralend uit ziet!

Beide producten worden toegepast in de Intense lifting sublim behandeling:

 • Geeft unieke verzorging zonder weerga.
 • Rimpels worden zichtbaar verminderd.
 • Geeft een optimaal vochtgehalte.
 • Houdt de huid en de gelaatstrekken urenlang fris.
 • Uw make-up houdt daarnaast veel beter (ideaal voor feest of bruiloft).

U kunt Deepcream en IdraMask ook thuis gebruiken, als een dagelijkse, evenwicht herstellende verzorging.

Actie
Corail Deepcream + Omegacleanser of Floragel 75 ml + Omegatonic of Floratonique 75 mlOsaine

Samen van € 61,50 nu voor € 39, 95

Geldig van 19 augustus t/m 5 oktober 2015

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer