Je huid goed reinigen is heel belangrijk voor je gezichtsverzorging. De verzorgingsproducten voor je huid kunnen na een goede reiniging optimaal worden opgenomen in de huid. Een crème aanbrengen op een niet gereinigde huid, zorgt ervoor dat de onreinheden nog dieper in de huid trekken, de huid afsluiten en er dus nog meer onzuiverheden ontstaan. De crème zal daarbij totaal geen effect hebben. Het reinigen van je gezicht moet daarom elke ochtend en avond gebeuren, zodat je al het vuil weghaalt wat zich tijdens de dag of nacht op je huid heeft vast gezet.

Om te beginnen was je eerst je handen voordat je begint met het reinigen van je gezicht.
De hoeveelheid te gebruiken reiniger is afhankelijk van het merk dat je gebruikt. Bij sommige merken is dat maar een kersepit, bij andere merken een wat grotere hoeveelheid. Verdeel de gel of milk eerst een beetje tussen je handen voordat je het op je gezicht aanbrengt.

Als je de reiniger op je gezicht aanbrengt, vergeet dan ook je hals en je decolleté niet. Het belangrijkste van reinigen is om het product daadwerkelijk goed in te masseren. Denk eraan dat je probeert om de make-up en het vuil los te maken en uit de poriën te halen. Als je het er dus alleen maar even overheen smeert, dan zal het product het vuil niet los maken. Masseer met zachte ronddraaiende bewegingen, masseer het werkelijk in, zeker als je last hebt van verstopte poriën. Op zones zoals de kin of de neus moet je het product dus extra goed inmasseren met de vingers.

Als het product lijkt te zijn verdwenen, zeker als je huid droog is, kun je het beste je handen nog eens bevochtigen met water waarna je weer de huid gaat masseren. Je zult zien dat het product gaat emulgeren en dit is nodig om al het vuil naar boven te halen en het makkelijk te verwijderen. Een fijne manier om de reiniger nu te verwijderen is om met een gastendoekje of een washandje te gebruiken dat je nat maakt met wat lauwwarm water. Je kunt het washandje op je gezicht drukken en alles zacht weghalen.

Na het reinigen met een gel of een milk is het belangrijk om daarna nog een tweede reiniging te geven met een lotion. Dit zorgt ervoor dat de laatste restjes van de milk of gel verwijderd worden, de pH-waarde van de huid zich weer hersteld, de poriën zich weer sluiten en vooral ook om de kalkrestjes van het water weg te halen.

Hierna kun je het serum en de crème aanbrengen.

Goede reinigers voor je huid vind je hier.

Wil je jouw huid eens professioneel laten reinigen, kom dan eens langs voor een behandeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Waarom is scrubben zo belangrijk

Als meest zichtbare deel van ons lichaam, geniet ons gezicht graag van allerlei kleine...

Lees meer

5 Tips om je huid te reinigen

Is schoonmaken niet jouw grootste hobby? Voor je gezicht is het toch echt superbelangrijk....

Lees meer

Hoe kun je je huid beschermen op wintersport

Berglucht is droog, heeft een geringe dichtheid en een verlaagd zuurstofgehalte. De combinatie van...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap