Het is een natuurwet: bij de overgang van de herfst naar de winter ziet de huid er, ondanks een goede verzorging, moe of zelfs uitgeput uit. Net als de rest van ons organisme reageert ook de huid op de wisseling van de seizoenen. Het recept voor nieuwe energie: een kuurtje.

Snel, mild en effectief
De wisseling van de jaargetijden levert de huid veel stress op. Ze moet omschakelen naar bescherming tegen kou, gure wind, voortdurend sterk wisselende temperaturen en dito vochtigheidsniveaus. Zo’n ingrijpende aanpassingsfase vindt opnieuw plaats bij de overgang van de winter naar het voorjaar. Dermatologen hebben vastgesteld dat een dergelijke periode ongeveer twee weken in beslag neemt. In die tijd zetten de cellen hun andere taken, bijvoorbeeld de cel vernieuwing ofwel regeneratie, even opzij. Dat is onmiddellijk te merken en te zien. De teint ziet er mat uit, de gelaatstrekken zijn vermoeid en de huid raakt sneller dan anders geïrriteerd door invloeden van buitenaf. Daarom is het nu tijd voor een ampullenkuur (dit woord komt van het Latijnse woord ‘ampulla’ = klein flesje) of serumkuur. Voordeel 1: een ampul bevat precies de afgepaste hoeveelheid verzorgingsproduct die u nodig heeft. Voordeel 2: door het steriele, meestal farmaceutische fabricageproces zijn er voor deze schoonheidsmiddelen geen extra conserveringsmiddelen nodig, terwijl de inhoud lange tijd uiterst vers blijf. Dit is heel erg belangrijk, want juist in deze stressvolle overgangsfase moet de huid niet onnodig belast worden. Ze hoort dan alleen die stoffen toegediend te krijgen, die ze werkelijk nodig heeft. Voordeel 3: in de ampullen zitten slechts een paar, zeer hoog geconcentreerde werkstoffen, die zich doelgericht op de probleemhuid ‘storten’. De vloeibare inhoud is zo samengesteld, dat ze binnen enkele seconden door de huid wordt opgenomen. Ik en andere schoonheidsspecialistes zijn niet voor niets dol op ampullen: het effect is onmiddellijk zichtbaar. Serums voor een kuur werken in principe op dezelfde manier: om conserveringsmiddelen te vermijden zijn ze zodanig verpakt dat er zo min mogelijk licht en lucht bij de substanties komt. Om ook de emulgatoren achterwege te kunnen laten, worden de werkstoffen aangeboden in twee componenten, die pas kort voor het gebruik gemengd worden. Ook hiervan zijn de ingrediënten hoog geconcentreerd. Serums bevatten geen lipiden en zijn daardoor fantastische vochtleveranciers. Ze maken de huid strakker en gladder, maar moeten in het geval van een droge en rijpere huid wel aan een crème verbonden worden, zodat de verzorgende substanties optimaal in de huid kunnen trekken. Nu hoeft u alleen nog maar uw eigen keuze te maken, want de nieuwste intensieve behandelingen met ampullen variëren van een kuurtje voor twee weken tot een luxueuze vierwekelijkse kuur. In alle gevallen zijn er drie kuurresultaten te boeken:

Pure energie
Om de celactiviteit te bevorderen en dus een snellere celdeling en –regeneratie te bereiken, worden aminozuren gebruiken, kaviaarextracten en Marketing voor Schoonheidssalons 54 (2)plantenextracten. Deze verhogen het zuurstofgehalte, bevorderen de microcirculatie en zorgen op deze manier voor een stralende, gladdere en strakkere huid. Onderzoekers hebben ontdekt dat onze huid op een accu lijkt: wanneer de epidermis (de bovenste huidlaag) in balans is, vertonen de binnenste en buitenste huidlagen een verschillende elektrische lading. In de aanpassingsfase (als het evenwicht in de epidermis wordt verstoord) verliest de huid energie doordat de verschillen in de elektrische lading kleiner worden. Door de balans tussen de ionen te herstellen worden de huidlagen weer opgeladen als een accu. Dit gebeurt met een zogeheten ‘bio-recharger’, magnesium en calcium.
Wat ik adviseer voor pure energie is de Osaìne SeaStem Healing Face Serum. Dit serum op basis van stamcellen vernieuwt de huid van binnenuit.

Vochtverzadiging
Alle ampullen bevatten de meest effectieve vochtsubstantie die we in de cosmetica kennen: het hyaluronzuur. Dit komt ook in onze huid voor en ons eigen depot kan rechtstreeks worden bijgevuld door toediening van biotechnologisch, kunstmatig gefabriceerd hyaluronzuur. Dat geeft een push-up effect, waardoor de teint er direct frisser uitziet.

Blokkering van vrije radicalen
De afweer van agressieve moleculen wordt steeds belangrijker; met de toenemende belasting door het milieu bereiken de vrije radicalen de hoogste waarden. Ze verzwakken de huid op alle niveaus en zijn verantwoordelijk voor alle verouderingsverschijnselen van de huid. Daarom bevatten ampullenkuurtjes hoog geconcentreerde anti-oxidanten als ginkgo-biloba en vitamine E, Vitamine C, A, E en thee en secundaire plantenstoffen (polyfenolen) uit wijn. Uw huid zal u dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap