365° Spring Summer Autumn Winter

Van barre winters, naar zonnige lentes en van zomerhitte naar herfstige taferelen: ieder seizoen heeft zijn charme. Maar de wisseling van seizoenen kan je huidconditie ook tijdelijk laten veranderen. Vooral je gezichtshuid is gevoelig voor weersinvloeden van buitenaf.

Spring

De lengte hangt in de lucht. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en we voelen ons beter. De aanmaak van endorfine in zonlicht zorgt voor ons goede humeur! Het is niet alleen tijd voor een spring cleaning, maar ook voor een nieuwe skincare routine! Begin de lente met een schone lei: bouw het gebruik van voedende crèmes af, wanneer het warmer wordt. Begin bij de basis van een goede reiniger. Het juiste product in je daily routine zorgt voor een frisse en verkwikkende huid. De eerste warme zonnestralen in de lente zijn een echte verademing: het voorjaar begint! Maar deze lentestralen zijn stiekem krachtiger dan je denkt. Schakel over naar een verzorging met een hogere SPF. Happy skin, happy spring!

Intensieve behandelingen

Een huidverjongende Cenzaa fruitzuren behandeling, een peeling of een behandeling met de Diamond Touch of de Dermapen: het geeft je huid de verzorging die het nodig heeft. Maar het zorgt er wel voor dat je huid kwetsbaar en gevoeliger wordt voor zonnestralen. Een intensieve bescherming met een hoge zonnefactor is van groot belang. Zelfs bij kleine ontstekingen of huidbeschadigingen kunnen nadien pigmentverstoringen optreden.

Summer

Genieten van de zomerzon en een bruin kleurtje. De zomer kan warm en vochtig zijn, wat leidt tot een vettere huid hierbij komen puistjes en oneffenheden om de hoek kijken. Een reinigingsroutine met lichtere producten die je huid laten ademen gaat je daarbij helpen. Kies bijvoorbeeld voor een lotion in plaats van een crème, of vervang je foundation door een getinte dagcrème, dit blijft vaak beter zitten. En natuurlijk het allerbelangrijkste in de zomer: bescherm je huid tegen UV-straling met een hoge zonbescherming. Vooral als je huid nog niet gewend is aan de zon.

Harsen

Na het harsen is de huid gevoeliger voor de zon. Zonder voldoende bescherming bestaat het risico dat er pigmentvlekken ontstaan. Je benen net geharst? Stel het zonnen dus nog eventjes uit!

Autumn

De bladeren veranderen van kleur, de temperatuur daalt en het is tijd om je daily huidroutine weer te veranderen. Stap weer over naar voedende en hydraterende crèmes. De koude temperaturen drogen je huid uit vanwege gebrek aan vocht in de lucht. Wist je dat de 24H crèmes van Cenzaa factor 8 hebben? Deze geeft je een basisbescherming tegen UVB en UVA straling. De sleutel tot een egale huid dit seizoen? Boek een peeling bij Nancy, onze Cenzaa Huidexpert en scrub je huid thuis twee keer per week. In de zomer is je huid namelijk dikker dan normaal, de huid heeft namelijk een extra laag aangemaakt als bescherming tegen de zon. In de herfst is deze laag niet nodig en is het belangrijk om de huid te ontdoen van dode huidcellen en te zuiveren. In de herfstvakantie lekker naar de zon? Zorg dan voor een goede zonbescherming. Scrubben zorgt ervoor dat je langer geniet van je egale bruine teint!

Sun Safe Tip

Tip voor elk seizoen:
Hydratatie komt niet alleen van buitenaf, ook van binnenuit. Zorg dat je genoeg drinkt. Water drinken is goed voor je huid, in welk seizoen dan ook.

Winter

Droge handen en een trekkerige huid, wie herkent het niet? De luchtvochtigheid buiten neemt af en binnen schroeven we de temperaturen juist op. In de winter heeft je huid baat bij rijkere en voedende crèmes. Hydratatie is the key to succes in de winter! Zelfs als je geen lotion na het douchen gebruikt in de overige seizoenen zorgt deze rijke vochtinbrenger dat je huid net dat beetje extra nodig heeft om niet verder uit te drogen. Gebruik in de winter een dagcrème met SPF: de zon schijnt 365 dagen per jaar. De 24H crèmes van Cenzaa hebben factor 8.

Tip

Hoe verleidelijk het ook is, neem geen extra warme douche. Dit zorgt alleen maar voor meer uitdroging van de huid. Gebruik een voedende crème na het douchen. Zo houdt je vocht vast en blijft je huid zijdezacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap