ZON, wel de voordelen niet de nadelen

Iedereen wil graag in de zomer genieten van al het goeds dat de zon ons te bieden heeft. Het is daarbij van het grootste belang dat we onze huid goed verzorgen en in conditie houden. Dat de zon ook negatieve effecten heeft op de huid is bekend. Een teveel aan UV straling genereert vrije radicalen waardoor er schade kan worden aangericht in het lichaam. Gelukkig is de huid in staat om zichzelf tegen de negatieve effecten van UV-straling te beschermen. Dit doet ze onder andere door de vorming van pigment en het activeren van antioxidanten. Je kunt je huid hierbij een handje helpen. De meest effectieve manier van zonbescherming is de huid van binnenuit met actieve antioxidanten te beschermen tegen de ongewenste invloeden van zonlicht, zoals uitdroging, verbranden en huidveroudering.

Het is dus van belang om genoeg antioxidanten binnen te krijgen om de huid en het DNA te beschermen. Hoe meer antioxidanten, hoe sneller en beter je huidvernieuwing verloopt en hoe minder verouderingsverschijnselen er optreden. Met antioxidanten bedoelen we stoffen die oxidatie tegen kunnen gaan. Ze reageren met vrije radicalen die door UV straling veroorzaakt worden, waardoor er minder schade in het lichaam wordt toegebracht. Voorbeelden van antioxidanten zijn carotenoïden, vitamines A, C en E en polyfenolen. Daarnaast zijn mineralen zoals selenium en zink belangrijk omdat ze deel uitmaken van enzymen die als antioxidant werken.

Het ideale duo voor een zorgeloze zomer en een mooie huid.f

Het behouden van een mooie en gezonde huid
Om de huid te beschermen tegen uitdroging wordt vaak een crème gebruikt. Maar het voorkomen van onnodig vochtverlies door de huid kan door de inzet van deze LavieSage zonbeschermingscombinatie ook op een andere, natuurlijker wijze tot stand gebracht worden. Die manier is er op gebaseerd dat er aan voeding vetten toegevoegd worden: zowel beschermende als onderhoudende vetten, die in de huid terecht komen en die beschermen tegen uitdroging en de invloeden van zonlicht. Op die manier zorgt de natuur er voor dat we zonder sterke zonnefilters kunnen zonnen, dat er op doelmatige en simpele wijze vitamine D3 in de huid geproduceerd wordt en we prachtig bruin worden. Gewone zonnecrèmes bevatten zonnefilters waarmee voorkomen wordt dat de huid onnodig veroudert door blootstelling aan zonlicht. Die filters blokkeren wel een belangrijke functie van de huid, het aanmaken van vitamine D3.

Het beste voor de huid van binnenuit

SkinProtectSkinProtect: Krachtige antioxidanten voor de bescherming van alle cellen in het lichaam.
SkinProtect bevat hooggeconcentreerde antioxidanten waaronder de vitamines C en E, zink en selenium die het lichaam en de huid beschermen tegen oxidatieve schade en ondersteunen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en weefsels.

SkinProtect richt zich op het verminderen van het schadelijke effect o.a. zonlicht: Hoewel de zon essentieel is voor alle leven op aarde, moet er verstandig mee worden omgegaan. De extracten en kleurstoffen die de huid helpen om haar natuurlijke beschermend vermogen tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht terug te geven, zijn dezelfde die planten gebruiken om zichzelf tegen zonlicht te beschermen. Deze stoffen samen
vormen een ‘natuurlijke huidbescherming’.

Wanneer gebruik je dan een zonnefactor?
Dat is afhankelijk van de intensiteit en de duur van de blootstelling aan het zonlicht. In Nederland kunt u bij dagelijks gebruik van SkinProtect zonder probleem 15 tot 30 minuten in de volle zon en daarmee belangrijke vitamine D3 opbouwen. Mensen die erg snel verbranden, of veel langer in de zon willen blijven, moeten een zonbescherming-factor gebruiken.

SkinProtect & SkinBalance
voor een stralende huid

SkinBalance voedt de huid van binnenuitSkinBalance
SkinBalance is een hoogwaardig huidproduct op basis van vis en krill olie dat voldoet aan de strengste eisen qua zuiverheid en kwaliteit. Naast een hoge concentratie omega-3 vetzuren (60%), EPA en DHA bevat het fosfolipiden en de voor de huid onontbeerlijke vitamines A en E.

VitaSkin-C: voor extra bescherming en een gezonde huid
VitaskinCTerwijl we van de zon genieten neemt tegelijkertijd het vitamine C-gehalte in de huid af. Door tijdens de zomerperiode vitamine C te suppleren vermindert UV-gerelateerde DNAschade. Door vitamine C te combineren met de inname van vitamine E, die zowel in SkinProtect en SkinBalance is verwerkt, wordt de werkzaamheid verhoogd en neemt de beschermende werking voor de huid aanzienlijk toe.

Dagelijks dosering bij gemiddelde zonkracht
2 SkinProtect + 4 SkinBalance + 1-2 VitaSkin-C

Dagelijks dosering bij hoge zonkracht
4 SkinProtect + 6 SkinBalance + 2-3 VitaSkin-C

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer