Voordat we aan een behandeling met PMU beginnen, is een goede voorbereiding een vereiste. Wanneer je belt voor informatie, is een globale uitleg over de behandeling vaak voldoende. Folders en voorlichtingboekjes in de salon of de website kunnen al enig voorbereidend werk doen. Ook het intakegesprek is van groot belang.
Wanneer je serieus overweegt over te gaan tot PMU, is de volgende stap een intakegesprek te plannen. Dit is nodig om alle gegevens over jouw gezondheid en motivatie voor PMU te achterhalen. Veel mensen komen toch een beetje gespannen binnen. De redenen om PMU te laten aanbrengen zijn zeer divers en hebben vaak een gevoelig karakter. De gegevens die tijdens dit intakegesprek aan de orde komen, worden op je klantenkaart ingevuld.

Klantenwens
De volgende stap is om inhoudelijk op de behandeling in te gaan en jouw wensen te inventariseren. Hierbij is jouw karakter van belang. Heb ik te maken met een sportief of meer extravagant persoon? De een zal meer voelen voor een natuurlijk accent, terwijl de ander kiest voor een duidelijk zichtbare PMU. Is het mogelijk om aan jouw wens te voldoen? Het lijkt wellicht een rare vraag dat ik als specialist niet aan jouw vraag zou kunnen of willen voldoen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld schets ik een situatie. Er zit een mevrouw tegenover mij met een zeer sterk omlijnde zwarte ‘koala-ogen’. Het woord eyeliner is bij deze zwarte omlijsting niet meer van toepassing. De lijnen lopen ver doorgetrokken uit naar haar slapen. Het geheel heeft meer weg van een (tijdelijke) bodypainting en is in dat opzicht mooi te noemen. Maar is deze manier van opmaak ook toe te passen voor PMU? Hoe ver ben ik bereid mee te gaan in jouw wensen? Je moet je realiseren dat je de deur uitwandelt met mijn visitekaartje rondom jouw ogen! Bij buitensporige wensen is de keuze aan mij. Ook nee zeggen hoort bij mijn vak. Maar ook het omgekeerde komt voor. In het begin zijn de mensen vaak erg terughoudend en kiezen voor lichte kleuren en bescheiden lijnen. Bij een tweede behandeling is men al aardig vertrouwd geraakt met de permanente make-up en wordt vaak naar een donkere of intensere kleur gevraagd. Mijn ervaring met kleuren en vormen moet voorkomen dat ik meer behandelingen aan jou hoef te besteden dan nodig is.

 

Portfolio

Aan de hand van mijn portfolio laat ik je foto’s van mijn werk zien. De eerste foto is altijd de foto met bijvoorbeeld wel of geen wenkbrauwen vóór de behandeling. Vervolgens de getekende versie en daarna de behandeling in fasen. Het is mooier om de eindfoto niet gelijk na de behandeling te nemen. De huid ziet er dan altijd nog een beetje rood uit. Vaak worden er plaatjes uit tijdschriften of van bekenden fotomodellen als voorbeeld meegenomen. Het lukt niet altijd om deze voorbeelden bij jou te kopiëren. Het blijft bij iedereen weer zoeken naar de juiste verhoudingen die bij jouw gezicht passen. Permanente make-up is een vak waarvoor ik artistieke ogen nodig heb om van iedereen een mooi portret te maken!

Pigmentatieverklaring
Een pigmentatieverklaring behandelt diverse vragen met betrekking tot jouw medische achtergrond. Uit deze vragenlijst kunnen contra-indicaties naar voren komen die een behandeling uitsluiten. Wanneer je bij mij komt voor de behandeling moeten er geen belemmeringen zijn om de pigmentatie uit te voeren. Iedere vraag op het formulier heeft recht op een eerlijk antwoord. Je tekent deze verklaring nadat je alle voorwaarden over voor- en nazorg duidelijk hebt nagelezen en alle vragen naar waarheid hebt beantwoord. Het getekende formulier en de gemaakte foto’s bewaar ik bij jouw klantenkaart. Hierna laat ik je in de behandelstoel plaatsnemen en gaan we aan de slag met een potlood om de nieuwe make-up qua vorm en kleur op te brengen. Om een behandeling goed te starten beginnen we pas als jij helemaal tevreden bent met de gemaakte vorm en kleur.

 

Boek hier jouw gratis intakegesprek.

Wil jij een permanente make-up behandeling? Kijk dan hier.

Interesse om zelf permanente make-up te zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer