Fibromen worden ook wel steelwratjes of skin tags genoemd. Het zijn uitstulpingen van de huid, vaak huidkleurig of enigszins gepigmenteerd. Ze zijn volledig onschuldig. Ze hebben de vorm van een bolletje of een steeltje, vandaar de naam steelwratjes. Ze komen vooral voor onder de oksel, onder de borst of in de hals.

Over de oorzaak van fibromen is maar weinig bekend. Wel kunnen factoren als erfelijkheid, hormonen, overgewicht en diabetes een rol spelen.

Behandeling

De behandeling van fibromen is vrij eenvoudig. Ze kunnen weggehaald worden. Vaak wordt dit ook door een huisarts of dermatoloog gedaan, door middel van wegknippen of wegsnijden. Het nadeel hiervan is, dat dit vaak niet goed gedaan wordt, waardoor er een restje achterblijft, of ze komen weer terug.

Door middel van de blendtechniek heb ik een manier gevonden om ze blijvend weg te krijgen. Hierbij wordt door elektrocoagulatie het fibroompje verwijderd. Het voordeel hiervan is dat je als het fibroompje verwijderd is de huid nog enigszins dicht schroeit als het ware, waardoor deze niet meer terug kan komen. Dit wil echter niet zeggen dat ze niet op een andere plaats wel weer kunnen verschijnen.

Helaas hebben we geen invloed op het ontstaan van nieuwe fibromen. Dit is dan ook niet te voorkomen.

Lees hier alles over de behandeling:
Couperose en fibromen verwijderen

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap