Vandaag wil ik u graag wat meer vertellen over de voor- en nadelen van de zon. Zoals de afgelopen tientallen jaren is verkondigd kan teveel zon leiden tot huidkanker. Te veel en te vaak zonnen leidt tot zonnebrand en huidbeschadigingen, wat op den duur huidkanker kan veroorzaken. Ook is de zon de grootste veroorzaker van huidveroudering. Rimpels, droogte en vooral ook pigmentvlekken zijn het gevolg. Goed insmeren is dan ook het motto.

Echter horen we ook steeds vaker de voordelen van de zon. De zon maakt vitamine D aan in de huid. Vitamine D is niet alleen nodig voor stevige botten, ook maakt het collageen en elastine aan in de huid, wat we weer nodig hebben voor een mooie en stevige huid. Desondanks dat het sinds de jaren tachtig vooral gepromoot is om uit de zon te blijven, zijn het aantal kankerpatiënten toch gestegen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vitamine D kanker voorkomt. Zelfs KWF kankerbestrijding komt er nu op terug met de campagne verstandig zonnen. Een kwartier onbeschermd in de zon tussen 12 en 3 is voldoende voor de aanmaak van vitamine D. Daarna adviseer ik wel om altijd de huid goed in te smeren. Bijvoorbeeld met de Sun SPF 30. In de winter hebben we vaak een te kort aan vitamine D. Aanvullen is dan de beste optie. Bijvoorbeeld met supplementen van Laviesage Xtra C en D3.

Mijn advies is dan dus ook, zonnen mag, maar wel verstandig!

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap