De zee is niet alleen een bron van vakantieplezier, zeewater is ook een belangrijke bron van het leven. De combinatie van zeewater, zon en jodium heeft een groot herstellend effect op het menselijk lichaam. Zeewater en menselijk bloedplasma vertonen veel overeenkomsten.

Daardoor neemt de huid producten die als uitgangspunt zeeingrediënten hebben, optimaal op. Ze worden beschouwd als lichaamseigen. Zeealgen worden binnen de cosmetica hoog gewaardeerd vanwege het effect op de huid. Algen bevatten spoorelementen, vitamines en aminozuren. Ze activeren het fysiologische mechanisme in de diepere huidlaag.

Osaìne is gebaseerd op de actieve ingrediënten van algen uit de Golfstroom. De Golfstroom is een zeestroom die vanuit het amazonegebied een lange weg volgt langs zeediepten en schoonlijnen. Door het afwisselende ecosysteem en de tropische temperaturen ontstaan de rijkste algen op aarde. Geen enkele alg is hetzelfde. Afhankelijk van oogstplaats, temperatuur van het zeewater, hoeveelheid zonlicht, verschillen in getijden en de diepte van het water produceert een alg verschillende actieve ingrediënten.

Algen zijn vetarm, maar rijk aan koolhydraten en vezels. Tevens bevatten algen vitamine A, B1, B2 en C en diverse mineralen, zoals calcium, fosfor en kalium. Geregeld algen (ook wel zeewier genoemd) eten, kan een positief effect hebben op het zenuwstelsel, de klieren, bloeddruk en cholesterolniveau. Een belangrijke stof in algen is jodium. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen onvoldoende jodium binnenkrijgen. Jodium zit alleen in brood en zeevis. Een jodiumtekort is niet ongevaarlijk: het vertraagt de schildklier, waardoor de hartslag omlaag gaat, de stofwisseling langzamer wordt en de persoon dikker wordt. De andere mineralen dragen bij aan een goede waterhuishouding en hydratatie van de huid, sterke botten en opbouw van nagels en haar.

Naast de verwerking van algeningrediënten in haar producten, ontwikkelde Osaìne ook de Sea Mud voor pakkingen. Die geeft het lichaam vitaliteit, waarbij tevens specifieke problemen zoals huidverslapping aangepakt worden. De Sea Mud stimuleert de celstofwisseling. Afvalstoffen worden snel afgevoerd, tegelijker- tijd neemt het lichaam de heilzame stoffen uit de zee op. Een weldaad voor lichaam én geest.

Geboeid door natuurproduct

Ervaar de magie van de zee …

Op de beautybeurs in Milaan leerden Cora van den Burg en haar man Jos Kirkels van aJa! beauty business het cosmeticamerk Osaìne kennen. Zij waren onmiddellijk enthousiast. Voor Osaìnews sprak Arijanne Mettler met Matteo Locatelli, ‘de schepper’ van dit merk.

Matteo Locatelli is de derde generatie in het cosmeticabedrijf Pink Frogs S.r.l. Zijn grootvader begon in 1939 met het produceren van cosmetica voor zijn vrouw, die een schoonheidssalon/beautyschool had. Vader Locatelli nam het bedrijf in de jaren vijftig over. Als kleine jongen hielp Matteo af en toe mee in de fabriek van zijn vader. Vooral de verschillende stappen in het productieproces fascineerden hem. Toen Matteo in de zaak kwam, richtte hij zich dan ook op de productontwikkeling. Door de samenwerking met een Frans cosmeticabedrijf kwam hij in aanraking met het kostbare ingrediënt: zeewier uit de Golfstroom. ‘Vanaf het allereerste moment was ik geboeid door de krachtige werking van dit natuurproduct. Het liet me niet meer los en ik besloot om deze elementen ver- der te ontwikkelen voor een eigen cosmeticamerk. Na intensieve studies over dermatologische en cosmetische effecten van zeewier en algen werd Osaìne geboren.’ Matteo vervolgt met trots in zijn stem: ‘De eerste producten verschenen in de etalages van onze eigen parfumeries. Doordat de producten werden verkocht in onze eigen winkels, hadden we rechtstreeks contact met de consument. Zo wisten we direct wat zij van Osaìne vonden. Na een paar maanden wisten we het zeker: Osaìne was een groot succes!’

Aosaine

De naam Osaìne is afgeleid van Aosaine, een extract van de Ulva Lactuca zeewier. Osaìne is ontwikkeld voor de schoonheid van vrouwen. Daarom ligt de nadruk van de samenstelling ook op het anti-aging effect. ‘Door hun elasticiteit overleven de tere zeewierblaadjes de ruige golfslag die hen tegen de rotsen aanslaat. De elastische vezels houden de cellen bijeen en beschermen het weefsel tegen beschadigingen. Osaìne heeft, vanwege de zeewierextracten, dezelfde krachtige werking voor de huid’, legt Matteo uit. ‘De huid moet immers beschermd worden tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden en rook. Aosaine verhoogt de elastine en collageen van de huid, waardoor de huid een jongere uitstraling krijgt met zichtbaar minder rimpels.’

Basis

Alle Osaìneproducten zijn verrijkt met ingrediënten uit de Golfstroom. Volgens Matteo is het belangrijkste kenmerk van Osaìne dat, in tegenstelling tot sommige andere merken, een grote hoeveelheid van deze ingrediënten in de producten wordt verwerkt. Bij Osaìne is de werkzame stof ook letterlijk de basis voor de samenstelling van het product. Zo vormt Aosaine de basis voor de rijpere huid, de violette lijn van Osaìne. Het extract Laminargane is speciaal geschikt voor de vette huid, de groene lijn. Het brengt de huid weer in balans, voor een zuiverend en talgregulerend effect. Monostroma zeewier vormt de basis voor de roze lijn en is geschikt voor ieder huidtype. Monostroma verbetert de cellulaire samenhang, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert de expressielijnen. Het Omegaplancton is een belangrijk ingrediënt voor de droge huid, de blauwe lijn van Osaìne. Omegaplancton is onder andere een natuurlijke bron van Omega-3-vetzuren: deze substantie is aanwezig in onze huid en essentieel om de huid te beschermen tegen vrije radicalen.

Specialisaties

“2006 Zal in het teken van specialisaties staan’, verklapt Matteo. ‘We zijn ver in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve maskers en bijbehorende behandelingen, om de specialistes zo gereedschappen te geven hun kennis ten volle te benutten. Ook de Osaìne mannenlijn en de Miss Osaìne-lijn worden in 2006 gelanceerd. En we zijn trots dat we Corail Serum kunnen introduceren in Nederland. Daarmee kan je komende zomer mooi egaal bruin zijn.’

Klik

Pink Frogs S.r.l. werkt met jonge, gedreven mensen, ieder met zijn of haar eigen, specifieke competenties. Gezeten op de juiste plek komen hun kwaliteiten het beste naar voren. Zo houdt Mira, Matteo’s echtgenote, zich voornamelijk bezig met de uitstraling van Osaìne. Ze heeft bewust gekozen voor eenvoud, zodat de aandacht voornamelijk gevestigd wordt op het product zelf.

‘We zijn hard op zoek naar distributeurs die net zoals wij geloven in het product. Toen wij Jos en Cora ontmoetten, was deze klik direct voelbaar. Vanuit Waalre vormen zij het distributiepunt voor Osaìne in Nederland. Wij zijn erg blij met deze samenwerking.’

Mooi bruin de zomer door …

Regelmatige blootstelling aan de zon en hormoonveranderingen (denk aan zwangerschap en overgang) veroorzaken pigmentvlekken op de huid. Zeker in het gezicht, op de handen en het decolleté wordt dit als zeer vervelend beschouwd. Vrouwen willen graag de uitstraling van een egaal getinte huid. Osaìne introduceert hiervoor een special product: het Corail Serum.

Corail Serum geeft een verhelderend en egaliserend effect op de huidskleur. Het product is samengesteld uit diverse actieve ingrediënten, die werkzaam zijn in drie fasen:
1: exfoliërend en celregenererend effect op de opperhuid
2: whitening effect en bescherming tegen aanmaak van melanine
3: bescherming tegen UV-stralen

Een kuur start bij voorkeur met een Whitening and glowing behandeling in de salon. Dit geeft de huid een oppepper in de juiste richting. Thuis zet je deze behandeling voort door twee keer per dag het Corail Serum op een gereinigde huid aan te brengen. Het Corail Serum werkt eerst in de diepte. Na een maand zijn de resultaten al op de huid zichtbaar. Het product is zo natuurlijk mogelijk samengesteld, waardoor het enige tijd nodig heeft om het mooiste effect te bereiken.

Wil je het behaalde resultaat behouden of zelfs verbeteren, dan is het raadzaam deze behandelingcyclus diverse keren per jaar te herhalen.

Let op:

Dit product is geen zonnecrème; wanneer je wil gaan zonnen raden wij je sterk aan een zonneproduct met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Aanbieding

Bij aankoop van een Corail Serum t.w.v. € 39,80 een dagcrème 15 ml. naar keuze kado.

De Whitening and glowing behandeling ter introductie: € 39,95.

Actieperiode: 9 april t/m 27 mei 2006

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Nieuw Cenzaa Award-winning Skinceutical Cocktail Box en producten

Award-winning huidverjongingsprogramma op maat voor thuis. De Skinceutical Cocktail Box is het natuurlijke én...

Lees meer

Nieuw Cenzaa 360° Skincode SKIN Boost Ampoule Therapy Custommade

360° Skin Boost Ampoule Therapy doet wonderen voor de huid. De exclusieve hoge concentratie van werkstoffen...

Lees meer

Nieuw Cenzaa 360° Skincode Mandelico Glow Peel

Het 360° Skincode Personal Peel Program is een fantastische doorbraak op het gebied van...

Lees meer