Een droge en vochtarme huid worden vaak door elkaar gehaald. Dit zijn echter twee verschillende dingen.

Een droge huid zegt iets over het vetgehalte van de huid en dus over de talgafscheiding. Een droge huid heeft een laag vetgehalte en daardoor dus ook minder talgafscheiding. Dit zien we aan de grote van de poriën. Bij een droge huid zijn de poriën klein tot nauwelijks zichtbaar. Dit in tegenstelling tot een vette huid waar de poriën vaak vergroot zijn en dus goed zichtbaar.

Een vochtarme huid zegt iets over het vochtgehalte van de huid. Een droge huid is ook altijd een vochtarme huid. Maar een vette huid kan ook vochtarm zijn. Bij een vochtarme huid is vaak ook de barrièrefunctie van de huid verstoord, waardoor er meer vocht verloren gaat dan eigenlijk de bedoeling is.

Een droge en/of vochtarme huid ontstaat vrijwel altijd door het gebruik van verkeerde producten. Ook water heeft een uitdrogend effect op de huid. Ga maar eens in bad liggen, je ziet dan dat je vingertoppen gaan rimpelen, een teken van uitdroging door water. Wassen met alleen water of met water en zeep heeft dus een uitdrogend effect op je huid.

Advies

Het is belangrijk bij een vochtarme huid de barrièrefunctie van de huid te herstellen en te zorgen dat de huid het vocht vast kan houden en het dus niet meer verloren gaat.

Bij een droge huid is het vooral belangrijk om de huid te voeden met verzorgende producten. Ons 6-stappenplan kan je daarbij helpen.

Mijn advies zal dan ook grotendeels bestaan uit productadvies. Welke producten moet je nu juist wel gebruiken en welke producten zeker niet. Neem ook gerust je producten mee die je momenteel gebruikt. Aan de hand van de ingrediëntendeclaratie kan ik dan laten zien of dit een goed of een slecht product is voor je huid.

Met het gebruik van de juiste producten merk je al verschil binnen 1 week.

We maken ook foto’s van je huid met onze speciale huidanalyse apparaat, de observ520. Het mooie hieraan is dat je hiermee ook in de huid kan kijken en er zo problemen aan het licht komen die met het blote oog niet te zien zijn. Op de foto’s komen droge en vochtarme plekken heel duidelijk aan het licht. Na verloop van tijd kunnen we nieuwe foto’s maken, waarop het verschil dan heel duidelijk zichtbaar is.

Behandeling

Er zijn verschillende soorten behandelingen heel geschikt bij een droge en/of vochtarme huid. Echter zonder het juiste productgebruik thuis, heeft een behandeling ook niet veel nut. Dat is zoiets als dweilen met de kraan open. Het heeft weinig nut de huid mooi te herstellen in een behandeling als u vervolgens thuis weer je huid wast met alleen water en de verkeerde producten gebruikt.

Behandelingen die mogelijk zijn:

Kennismakingsbehandeling
Impressions
Moments
Cenzaa Upgrade
Botuline Shock Therapy
Say Goodbye to Wrinkles
Dermapen Microneedling
Food Lab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer