We starten met de Detox your Skin weken bij Derma Clinic Vlodrop. De komende weken gaan we dieper in op hoe je je huid kunt ontgiften van binnenuit en van buitenaf.

Ben jij nog bezig met je goede voornemens voor 2019? Detox je huid dan met deze heerlijke groene smoothie! Deze smoothie reinigt het lichaam, verwijdert gifstoffen uit organen en verbetert het energieniveau.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram boerenkool
  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 200 ml water

Zo maak je het!

Maak de ingrediënten schoon en snij ze eventueel in kleine stukjes. Pureer de boerenkool, banaan, avocado, sinaasappelsap en water in de blender. Schenk de smoothie in glazen en garneer ze eventueel met wat boerenkool of een andere garnering.

Waarom is dit zo goed voor je huid?

Avocado: avocado is rijk aan vitamine C, E en K. Vitamine C helpt je huid om collageen aan te maken. Zonder vitamine C kan de huid namelijk geen collageen aanmaken. Naarmate we ouder worden maken we minder collageen en elastine aan, wat tot een slappere huid met rimpels kan leiden. Met vitamine C zorgen we dus voor meer aanmaak van collageen. Vitamine E bevat veel antioxidanten die de strijd aangaan met vrije radicalen die zorgen voor huidschade door schadelijke invloeden van buitenaf. Met vitamine E blijft je huid dus beter beschermd Vitamine C en E zijn allebei antioxidanten die de ontgifting van het lichaam stimuleren. Avocado bevat veel voedingsvezels die een reinigend effect hebben en de stoelgang bevorderen. Avocado helpt ook tegen roodheid en andere imperfecties.

Boerenkool: boerenkool is ideaal voor in smoothies en salades omdat het veel goede vitaminen bevat, namelijk A, C en veel vezels. Vitamine C helpt je huid om collageen aan te maken. Vitamine A helpt tegen huidveroudering en gaat lijntjes tegen in je gezicht, dit is de werking van Retinol.

Banaan: banaan kan de huid van binnen en van buiten voeden, banaan bevat antioxidante eigenschappen die cel beschadiging tegen kunnen gaan. Banaan bevat antioxidanten, enzymen, magnesium, zink, ijzer en vitaminen A, B, E. Ze hebben ook een antibacteriële werking wat ook helpt tegen onzuiverheden. Ze maken de huid elastischer en hierdoor krijg je minder snel rimpels.

Water: water zorgt voor een goed hydratatie en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Sinaasappelsap: Bevat veel vitamine C dit stimuleert dus de collageenaanmaak. Sinaasappelsap beschermt de huid tegen vervuiling, zonnestralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf.
De kleur van de sinaasappels komt van provitamine A die ze bevatten en deze vitamine gaat huidveroudering tegen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Verbeter je huid met deze Inside Outside Tips!

Een wijs gezegde: schoonheid zit van binnen. Een mooie huid heeft naast de juiste...

Lees meer

Healthy Beauty Food dat je huid tegen de zon beschermt

Go Go Skin Glow Een mooie huid en gezonde voeding gaan hand in hand....

Lees meer

Energetic Spring Salad recept

Wellicht heb je in de afgelopen weken al kunnen genieten van deze heerlijke salade...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap