Couperose zijn de vaak ontsierende adertjes op je neus, wangen en/of kin. Dit wordt vooral gezien bij een lichte huid. Het geeft een rode verkleuring van de neus, wangen en/of kin en wordt daarom als vervelend ervaren. Het kan de ene keer ook feller rood zijn als de andere keer. Onder andere door weersomstandigheden, alcoholgebruik of bepaalde voedingsmiddelen als gekruid eten.

De ontsierende adertjes zijn verwijde vaten die zich vullen met bloed. Dit komt doordat het bindweefsel in de vaten verslapt zijn geraakt. De medische term voor couperose is teleangiëctasieën.

Couperose kan niet uit zichzelf genezen. Behandeling is daarvoor altijd noodzakelijk. Wel zijn er allerlei manieren om de roodheid te verminderen en om het bindweefsel te versterken, zodat er geen nieuwe vaatjes bijkomen. Hierbij geldt sterk voorkomen is beter dan genezen.

Advies

Tijdens een adviesgesprek worden met jou de mogelijkheden van behandelen besproken. Ook zal er uitgebreid stil gestaan worden bij het voorkomen van couperose en hoe je thuis met ons 6-stappenplan zelf de huid kunt ondersteunen met de juiste producten om verergering of nieuwe vaatjes te voorkomen. En hoe de roodheid vermindert kan worden.

Ook maken we met behulp van onze speciale huidanalyse apparaat, de observ520, foto’s van je huid. Daarmee kunnen we in de huid kijken en komen ook problemen aan het licht die niet met het blote oog te zien zijn. Na de behandeling kunnen we dan weer nieuwe foto’s maken om zo mooi het verschil te zien van het effect van de behandeling.

Behandeling couperose

De enigste methode om definitief af te rekenen met de verwijde vaatjes is door middel van de blendtechniek. Hierbij worden de vaatjes dichtgebrand en zal het niet meer zichtbaar zijn. Dat vaatje zal dus nooit meer zichtbaar zijn, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe vaatjes bij kunnen komen.

Lees hier alles over de blend techniek:

Couperose en fibromen verwijderen

Behandeling tegen couperose en roodheid

Ook tegen couperose en roodheid zijn verschillende behandelingen mogelijk. Deze behandelingen zijn er op gericht roodheid te bestrijden, het bindweefsel van de vaatjes te verstevigen en nieuwe vorming van couperose te voorkomen.

Kennismakingsbehandeling
Impressions
Dermapen Microneedling
Food Lab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer