Veel dermatologen zijn van mening dat een vrij verkrijgbare crème niet veel meer kan doen dan de huid hydrateren. Dit in tegenstelling tot producten die je op doktersrecept kunt verkrijgen. De werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Want tussen vrij verkrijgbare producten en medicinale crèmes zitten nog 2 varianten: cosmeceuticals en nog beter: het PCN2® systeem.

PCN2® System

PCN2® staat voor:

Phytoceutical: hoogwaardige plantaardige stamcelcomponenten
Cosmeceutical: resultaatgerichte werkstofcomplexen
Nutraceutical: maximale ‘inside out’ voedingsextracten
Neuroceutical: optimale gezondheid en een intens geluksgevoel

Gangbare cosmetica

Gangbare cosmetica waaronder crèmes, serums, reinigers en maskers die voor iedereen vrij te verkrijgen zijn, (bijvoorbeeld bij de drogist of parfumerie) werken alleen op de bovenste huidlaag, oftewel de opperhuid. Een mild product van een goede kwaliteit kan de conditie van de opperhuid verbeteren. Het resultaat is een soepelere, meer glanzende en veerkrachtigere huid. Maar dit effect is tijdelijk. De opperhuid schilfert aan de buitenkant voortdurend af en wordt vanuit de onderste (basale) laag gevoed met nieuwe cellen. In een maand tijd is de totale bovenste huidlaag vernieuwd.

Crème’s op recept

Producten die de dermatoloog je kan voorschrijven bevatten stoffen die de werking van de verschillende huidcellen krachtiger beïnvloeden. In principe zijn deze stoffen gericht op het tegengaan van ziekten en het herstellen van de normale functies van de huid. Een voorbeeld is vitamine A-zuur. Dit heeft een bewezen verjongende werking en is effectief bij acne. Maar bij hoge dosering kan zo’n krachtige werkstof ook voor bijwerkingen zorgen. Vitamine A-zuur is niet voor iedereen geschikt en kan de huid irriteren. Daarom kun je deze producten niet in de winkel kopen en zijn deze alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Cosmeceuticals

Cosmeceuticals doen veel meer dan de gangbare cosmetica die vrij verkrijgbaar is. Cosmetica producten met cosmeceuticals werken veel dieper door in de huid en zorgen daarmee voor intensieve huidverbetering en slaan hierdoor een grote brug tussen de gangbare cosmetica en crèmes op recept. Tegelijkertijd hebben de producten door de toevoeging van cosmeceuticals minder bijwerkingen dan medicinale crèmes.

PCN2®

Met het PCN2®-systeem is de volgende stap gezet tussen crèmes op recept en cosmeceuticals. In crèmes die samengesteld zijn op basis van dit systeem, worden vier cosmeceuticals per product toegevoegd, die invloed hebben op je totale gezondheid. Door deze nieuwe, revolutionaire manier van samenstellen liggen deze crèmes erg dicht aan tegen crèmes op recept. Het grote voordeel van het PCN2®-systeem: het werkt oplossingsgericht én zonder bijwerkingen! Je eigen schoonheid wordt van buiten en binnen verzorgd; want immers, je huid is de spiegel van de binnenkant.

Verpakkingen

De meeste cosmeticamerken hebben hun crèmes verpakt in een pot met een schroefdop. Helaas verliezen hierdoor vele werkstoffen binnen 24 uur hun werking. Daarom zijn de geavanceerde skincare producten van Cenzaa verpakt in het unieke technologische ‘bag-in-bottle’-systeem. De zuurstofdichte afsluiting behoudt de zeer hoge concentratie PCN2® werkstoffen en garandeert de kwaliteit en het maximale resultaat tot op het hoogst haalbare niveau.

39,4% hogere concentratie werkstoffen. Dit is tot wel 14x hoger dan bij crèmes van de drogisterij of parfumerie.

De Cenzaa producten laten de natuurlijke, beschermende functie van de huid altijd intact. Wanneer onze producten in aanraking komen met de huid, gebeurt er, na gebruik van ongeveer 6 weken, iets bijzonders. Cenzaa herprogrammeert de huid, wat resulteert in een schone, verslavingsvrije en gezonde huid. Een gezonde en stralende huid krijgt dan een andere betekenis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap