Een veel voorkomend probleem bij vrouwen is cellulitis. En dan niet alleen de mensen met overgewicht, zelfs bij de slankste dame kan cellulitis voorkomen. Maar wat is nu eigenlijk cellulitis en wat kan je eraan doen?

De officiële benaming is panniculose. Cellulitis is eigenlijk een foute benaming, aangezien cellulitis een onderhuidse ontsteking van het bindweefsel is. In de volksmond wordt het echter wel cellulitis genoemd. Ik zal dan ook verder spreken over cellulitis.

In de onderhuid zitten vetcellen tussen de bindweefselcellen. De vetcellen nemen vet op, maar kunnen bij een teveel aan vet kapot gaan. Als de cel kapot gaat blijft het vet achter, dat zich in de huid gaat ophopen. Het vet houdt ook veel vocht vast en dat kan dan de bindweefselcellen beschadigen. Hierdoor gaat de huid er hobbelig uitzien.

Advies

Cellulitis is moeilijk te bestrijden, maar er is zeker wel wat aan te doen. Mijn advies zal dan ook bestaan uit het aanpakken van je levensstijl, het gebruik van de juiste producten, aangevuld met een behandeling in de clinic.

Behandeling

Afhankelijk van de aard van cellulite en je wensen zijn er diverse mogelijkheden voor een behandeling.
Gratis informatiegesprek
Voedingsadvies
Food Lab

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60