Onlangs hoorde ik dat mijn huidige make-up lijn van LCN uitlopend is en steeds minder wordt. Daarom startte ik met mijn zoektocht naar een nieuwe make-up lijn. Maar deze moest dan wel aan een aantal eisen voldoen.

Mijn eisen:

 • Make-up zonder een waslijst aan ingrediënten.
 • Make-up die de huid niet afsluit.
 • Make-up die er niet uitziet alsof je een masker op hebt.
 • Make-up die de huid laat ademen.
 • Make-up die geschikt is voor de meest gevoelige huiden.
 • Make-up waar je niet allergisch op reageert.
 • Make-up die de poriën niet verstoppen.
 • Make-up die je ook na een intensieve behandeling kan toepassen.

Wat doet verkeerde make-up met je huid?

Want wat blijkt verkeerde make-up mengt zich met huidvet en vuil en kan je poriën verstoppen. Bovendien legt het een laagje op je huid, waardoor afvalstoffen niet meer afgevoerd kunnen worden. Bij sommige mensen kan make-up een allergische reactie geven. Je huid kan gaan jeuken, trekken, rood worden of zelfs opzwellen. Vaak zit make-up vol met geur-, kleur- en conserveringsmiddelen, die vaak ook huidproblemen geven. Soms kan make-up puistjes of acne veroorzaken.

Minerale make-up

Al snel kwam mijn zoektocht uit bij minerale make-up. Echter de verscheidenheid in minerale make-up bleek enorm groot. Voor mij is minerale make-up, make-up gemaakt van uitsluitend zuivere mineralen. En geen make-up waaraan mineralen zijn toegevoegd. Dat is echt een heel ander verhaal.

Er is een heel verschil tussen make-up met mineralen en de 100% zuivere minerale make-up. Natuurlijke, onversneden minerale make-up is gebaseerd op minerale pigmenten uit de aarde.

Deze zijn vrij van:

 • parfum
 • conserveringsmiddelen
 • minerale oliën
 • kunstmatige kleurstoffen
 • talk
 • vulstoffen

Dit is het grote verschil met de traditionele make-up waar soms mineralen aan toegevoegd zijn. Deze bevatten vaak een hele waslijst aan ingrediënten. Kijk maar eens op je verpakking van een willekeurig make-up product. Als dit er al opstaat! Ze bevatten vaak talk of verstoppende oliën die de huid geen dienst bewijzen.

Zuivere minerale make-up onderscheidt zich op alle fronten. Ze zijn huidvriendelijk, laten de huid ademen en werken samen met de huid in plaats van tegen.

Wat is het geheim van minerale make-up?

Zuivere minerale make-up is licht en werkt samen met de huid. Jongeren, ouderen, mannen, vrouwen, mensen van middelbare leeftijd en geslacht, iedereen kan minerale make-up gebruiken en niet alleen omdat het ongelooflijk makkelijk werkt. Het is gewoon erg mooi. Heel natuurlijk en onopvallend.

Groot voordeel is dat je het, mits goed aangebracht, niet ziet zitten. Dus rode adertjes, (pigment)vlekken, wellicht hier en daar een pukkeltje, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Veel make-up heeft de neiging om uit te lopen. Minerale make-up blijft echter de hele dag goed zitten. Ze bedekken het huidprobleem en laten de huid ademen. Het laat de huid stralen, maakt haar gladder en dankzij de mica reflecteert het licht waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Een uitkomst dus voor de oudere huid. Bovendien voel en zie je de make-up niet zitten.

beMineral

Mijn zoektocht kwam uit bij beMineral. beMineral make-up bevat slechts 3 ingrediënten:

 • Mica
 • IJzeroxide
 • Titaniumdioxide

Hoeveel puurder wil je het hebben?

Probeer gratis uit

Wil jij weten wat minerale make-up voor jouw huid kan doen? Kom dan bij je volgende afspraak bijvoorbeeld de beMineral foundation gratis uittesten. Laat me dit dan even weten. Dan boek ik wat extra tijd voor je in.

Voor iedereen die nog weinig tot geen ervaring hebben met minerale make-up, is de Start Today Kit een echte uitkomst. De starter kit is er in de negen foundation kleuren. De kit bevat een foundation, Beauty Glow Veil en een kwast zodat je direct kan beginnen. De kit is verkrijgbaar voor slechts € 59,75. De Beauty Glow Veil krijg je er dan gratis bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Kerst make-up trends met The Sparkling Christmas Collection van beMineral

Dat deze Kerst bijzonder wordt staat vast. Een knapperend haardvuur naast de kerstboom, sokken...

Lees meer

Shine in Autumn met de nieuwste herfstkleuren van beMineral

Van ongewoon veel thuisblijven hebben we meer dan genoeg en hoewel de vooruitzichten voor...

Lees meer

Deze zomer wordt onvergetelijk met deze Zomerse Make-up kleuren

De Zomer van 2020 maak jij onvergetelijk door je natuurlijke Zelf te zijn. beMineral,...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap