Carnaval staat weer voor de deur. Een weekend vol gezelligheid, gek doen, alcohol, verkleden en natuurlijk schminken. Maar wat doet dat nu met de huid? En hoe kunnen we onze huid beschermen tegen dit alles?

Wat doet Carnaval met je huid?

Een slechte kwaliteit schmink kan de huid verstoppen. Zeker als we onze huid helemaal schminken en deze ook niet er van af halen voor we gaan slapen. Ook het alcoholgebruik en het weinig drinken van water op deze dagen helpt niet echt mee. Verstopte poriën, puistje en een uitgedroogde huid zijn het gevolg.

Hoe bescherm je je huid?

Laten we beginnen met de basis. De huid al beschermen voordat we schmink aanbrengen. Dit doe je door de huid eerst te reinigen, eventueel een extra vochtserum te gebruiken, en af te sluiten met een goede hydraterende crème. Hiermee bescherm je al de huid en voorkom je dat de schmink in de poriën kan trekken.

Schminken

Als schmink basis zou je een cake kunnen gebruiken, hierdoor heeft de schmink houvast en kan je later makkelijker de schmink van je gezicht verwijderen. Het is altijd belangrijk om ‘nieuwe’ schmink te gebruiken. Potjes en tubes van vorig jaar zijn namelijk de ideale omgeving voor bacteriën om in te broeden. Vaak zitten we ook met onze vingers en vieze kwastjes in de deze potjes, wat niet echt bevorderlijk is. Hierdoor kunnen er allergische reacties ontstaan. Zorg dus altijd voor schone producten.

Gebruik een goede kwaliteit schmink. Kryolan bijvoorbeeld. Vele malen beter dan de schmink die je in veel budgetwinkels kunt krijgen. Dit komt zeker je huid ten goede.

Tijd voor een feestje

Nu dat de schmink erop zit is het tijd voor een feestje. En bij een goed feestje hoort alcohol. Ik begrijp dat je daar van wilt genieten, doe dat vooral dan ook. Maar wil je lief zijn voor je huid? Neem dan bij ieder glas alcohol ook een glas water. Je huid zal je dankbaar zijn.

Gaat het feestje tot diep in de nacht door? Ik begrijp dat je dan moe bent en het liefst gelijk je bed in duikt. STOP! Haal alsjeblieft als eerste je schmink weer van je huid. Want hier gaat het vaak mis. En hierdoor ontstaan de meeste huidproblemen. Neem even de tijd om je huid te reinigen en te voeden. Dit hoeft echt niet meer dan 5 minuten te duren.

Je huid reinigen

Reinig je gezicht met een milk of een olie. Dit doet de schmink het makkelijkste verwijderen. Ik raad je aan je huid twee maal te reinigen, zodat echt alle schmink verwijdert is. Hydrateer je huid met een vochtserum en breng een crèmemasker als nachtcrème aan. Dan sta je morgen weer stralend op. Neem ook nog een extra glas water voor je gaat slapen.

Mocht je na de Carnaval toch last hebben van je huid, kom dan snel eens langs voor een gezichtsbehandeling om je huid te herstellen en te voeden. Ik wens je een hele fijne Carnaval toe. Alaaf.

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geüpdatete regels met betrekking tot je salonbezoek in tijden van Corona

Als schoonheidsspecialist ben ik verplicht mij te houden aan het COVID-19 Hygiëneprotocol schoonheidsspecialisten. Uiteraard...

Lees meer

Zullen we samen een ommetje lopen?

Ken jij de app ommetje al? Met deze app stimuleer je elkaar om dagelijks...

Lees meer

Nancy geïnterviewd voor Show your Best Results van de Beauty Professional

Afgelopen week werd ik geïnterviewd door het vakblad de Beauty Professional. Hierin werd gevraagd...

Lees meer