Een huis heeft net als de huid drie lagen: elke laag heeft zijn eigen specifieke functie en vereist onderhoud. Voor de huid is dat vergelijkbaar, Laviesage Nutricosmetics richten zich op het ban binnenuit onderhouden, verzorgen en voeden van alle drie de huidlagen: hypodermis, dermis en epidermis.

De hypodermis
Het huis heeft een fundament van waaruit gas, elektra en water wordt aangevoerd. Deze laag kunnen we vergelijken met de diepste huidlaag; het onderhuids bindweefsel. Deze laag bestaat uit vetcellen en bindweefselvezels, die de huid verbinden aan de dieper gelegen spieren. Het onderhuids bindweefsel zorgt voor de stevigheid en strakheid van de huid en het contour. Deze laag zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen (vitamines, mineralen) en bouwstoffen (collageeneiwitten) naar de middelste huidlaag.

De dermis
huidHet middelste gedeelte van een huis is het deel waarin we wonen en leven. In de huid zitten daar de levende cellen die de aangeleverde voedingsstoffen gebruiken om huid te maken. Deze middelste laag zorgt voor het volume, de elasticiteit, hydratatie, kwaliteit en de soepelheid van de huid.

De epidermis
Het dak van een huis beschermt ons tegen invloeden van buitenaf zoals regen en sneeuw. Het bovenste gedeelte van de huid – de opperhuid – bevat dode huidcellen die als een soort dakpannetjes over elkaar heen liggen met daartussen de beschermende huidvetten. Hoe beter deze huidlaag gesloten is en hoe meer huidvetten er aanwezig zijn, en hoe beter de beschermende huidbarrière is. Een optimale huidbarrière zorgt ervoor dat we geen vochtverlies hebben van binnen naar buiten en dat de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals verwarming, airco, chemische stoffen uit schoonmaakmiddelen, cosmetica e.d.

Ieder laag vereist een andere aanpak

Voor de buitenkant: de epidermis adviseren we de volgende producten:

SkinBalance, SkinProtect, EpidermOil, SkinHydrate, Boost & Lift en Cleansing Cure & Mask.

Voor de middelste laag: de dermis adviseren we de volgende producten:

EpidermOil, SkinHydrate, SkinSupport, SKollagen, SkinSecure, SkinClear, SkinDefence en Boost & Lift.

Voor de onderste laag: de hypodermis adviseren we de volgende producten:

SkinBase en Boost & Lift.

Wat is voor jou geschikt?
Wil je weten welk product het beste bij jou past? Of hoe je bepaalde huidproblemen van binnenuit kunt oplossen?
Kom dan eens vrijblijvend langs voor een adviesgesprek.

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer