In de loop der jaren zijn er al diverse mogelijkheden ontwikkeld om permanente make-up en tatoeages uit de huid te verwijderen.

Om gezette pigmentatie te verwijderen, bestaan er een aantal opties:

operatie: hierbij plaats men expanders of ballonnen onder de huid, zodat er minder littekens zijn wanneer de tatoeage weggesneden wordt.
dermabrasie: de huid wordt met een metalen borstel geschuurd, waardoor de opper- en lederhuid verwijderd worden. De tatoeage zal verbleken maar niet in zijn geheel verdwijnen.
zoutoplossing: de getatoeëerde huid wordt met een zoutoplossing behandeld om pigmenten te verbleken. Ook hier zal de tatoeage niet in zijn geheel verdwijnen.
laser: voorbeelden hiervan zijn de yag- en de robijnlaser.
removal producten: deze zijn geschikt om kleine correcties uit te voeren.

Pigment Removal

Een andere methode om permanente make-up en tatoeages te verwijderen is door middel van Nouveau Contour permanente make-up en tattoo pigment removal. Vooral in Azië wordt deze methode al jaren met succes toegepast. De pigment removal wordt op bijna de zelfde manier toegepast als waarop normaal een pigmentatie word gezet. In dit geval wordt er echter geen inkt gebruikt, maar speciale vloeistof die aanwezige pigmentatie absorbeert en naar de oppervlakte van de huid trekt. De pigment removal bestaat uit een vloeistof van diverse niet gekleurde anorganische stoffen, waaronder zink-, magnesium-, en calciumoxide. Deze stoffen hebben een groot affiniteit met de tatoeagepigmenten en vermengen zich daarom met de te verwijderen pigmenten.

Contra-indicatie

Het gebied rond de ogen is te gevoelig en kwetsbaar en mag niet behandeld worden. Een eyeliner die in het buitenooghoekje ver van het oog ‘wegloopt’ mag echter wel behandeld worden. Het grote voordeel van deze methode is dat de pigmenten (zichtbaar) uit de huid komen en niet in het lichaam worden opgelost om daar door het metabolisme te worden afgebroken. Daarom is dit een veilige methode.