Acne vulgaris is de medische term voor acne. Ook wel jeugdpuistjes genoemd. Dit zien we vooral in de pubertijd, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan. Vaak bij vrouwen van 30+. Dit noemen we dan acne tarda.

Bij de één gaat het om slechts enkele puistjes, bij een ander kan er echt sprake zijn van een uitgebreide huidaandoening met flinke onderhuidse ontstekingen, dit wordt dan acne conglobata genoemd. Voor deze laatste is een doorverwijzing naar een dermatoloog belangrijk.

Maar of je nu last hebt van 1 enkele puist of van meerdere, het blijft een ontsierende huidaandoening. Hoewel acne een onschuldige aandoening is kan deze wel degelijk een aanslag zijn op je sociale leven.

Gelukkig is er wel iets aan te doen. Als schoonheidsspecialist heb ik mij gespecialiseerd in acne. Daardoor is een vergoeding van uw zorgverzekeraar mogelijk. Hiervoor kun je informeren bij je verzekering. Je krijgt een factuur mee die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Plan van aanpak

Bij acne zijn drie dingen van belang. Alleen als ze alle drie aangepakt worden behaal je het beste resultaat.

Natuurlijk is een goede gezichtsbehandeling van belang. Maar als de andere twee punten niet worden aangepakt, heeft een behandeling ook weinig toegevoegde waarde. Dat is zoiets als dweilen met de kraan open.

Een goede thuisverzorging is daarom enorm van belang. In overleg vertel ik je daarom hoe je het beste je huid thuis kunt verzorgen met ons 6-stappenplan. Welke producten daarbij een must zijn en welke producten je vooral niet moet gebruiken. Wist je dat het gebruik van verkeerde producten juist acne kunnen veroorzaken? Dit alles zal ik tijdens een eerste gesprek vertellen.

Een derde stap is voeding. Hoewel bepaalde media je nog steeds willen doen geloven dat voeding geen enkele invloed heeft op acne, wijst de praktijk wat anders uit. Onder andere suikers en melkproducten zijn van grote invloed op de ontwikkeling van acne. Helaas zijn deze twee in de pubertijd vaak overvloedig aanwezig. Ook hierin zal uitgebreid advies gegeven worden, met daarnaast voedingssupplementen als aanvulling om de acne ook van binnenuit aan te pakken. De acne ontstaat tenslotte ook van binnenuit.

Eerste intake

We starten dus altijd met een eerste intakegesprek. Deze is rechtstreeks te boeken in mijn agenda onder de noemer: gratis informatie en adviesgesprek. Eventueel aansluitend kan er direct een behandeling plaats vinden.

Tijdens dit intakegesprek zal het plan van aanpak besproken worden. Deze wordt volledig individueel afgestemd. Geen enkele huid is hetzelfde namelijk. Zo kan bij de ene persoon deze behandeling en die producten heel geschikt zijn, terwijl dat bij de volgende persoon weer iets heel anders kan zijn.

Ook worden er tijdens het intakegesprek foto’s van de huid genomen met onze huidanalyse apparaat, de observ520. Hiermee kunnen we namelijk ook in de huid kijken en komen ook de problemen aan het licht die met het blote oog niet te zien zijn. Voordeel hiervan is dat er ook na verloop van tijd nieuwe foto’s gemaakt kunnen worden, waarop dan duidelijk het verschil te zien is.

Behandelingen

Zoals reeds benoemd is iedere huid anders. Daarom zijn er ook verschillende soorten behandelingen die geschikt zijn bij acne.

Neem hieronder een kijkje bij de verschillende mogelijkheden.

Kennismakingsbehandeling
Impressions
Huidanalyse met Observ 520
Fruitzuren
Dermapen Microneedling
Food Lab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer