Wil je ook een mooie en gezonde huid, zonder problemen en die er lang jong uit blijft zien?

Volg dan de onderstaande tips voor een mooie en stralende huid:

1. Stop met roken
Stop met roken. Rokers hebben sneller kans op rimpels dan niet-rokers. Door het roken worden de cellen in de huid zo’n 40% minder effectief dan normaal. Roken zorgt ook voor vernauwde bloedvaten, waardoor er minder zuurstofrijk bloed de huid bereikt, de huid krijgt dan een grauwe en vale tint. Door het vele uitblazen van de rook, buigt het collageen in de huid herhaaldelijk om en ontstaan er permanente breuken (lijntjes) in de huid. Voorkom dus deze zogenaamde rookrimpels om de mond.

2. Drink koffie met mate
Koffie droogt de huid uit. Mijn advies is om niet meer dan 4 kopjes koffie per dag te drinken. En bij ieder kopje koffie een glas water te drinken. Wanneer je meer koffie drinkt is een cafeïneverslaving vaak aanwezig. Je wordt hierdoor onrustig en je wordt “afhankelijk” van koffie. Rook je daar ook nog bij, dan kun je bovendien door het onrustige gevoel meer gaan roken. Ook vernauwen de bloedvaten zich, met een slechtere bloedcirculatie in de huid als gevolg. Door de verminderde doorbloeding versnelt de huidveroudering met rimpels en huidverslapping tot gevolg.

3. Geniet van de zon, maar wel met mate
Dat UV-straling kan leiden tot zonnebrand en huidkanker, dat weet je wel. Maar diezelfde UV-straling is ook verantwoordelijk voor de vorming van vitamine D3. Zonlicht zorgt dus voor de aanmaak van vitamine D3, waarvan inmiddels vaststaat dat dit niet alleen belangrijk is voor de botten, maar ook bepaalde ziektes zoals kanker en MS kan afremmen.
Een groot deel van huidveroudering is echter te wijten aan UV-straling. Zorg daarom in Nederland, dat je vanaf de lente een dagverzorging gebruikt met een UV-filter. Je huid is zo altijd beschermd. Dit is trouwens de beste investering op de lange termijn, want zo loop je minder zonschade op in de huid (zoals pigmentvlekken en verslapping). De juiste zonbescherming vind je hier.

4. Reinig zowel ‘s ochtends als ‘s avonds je huid
Je huid wordt de hele dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Daarom is ‘s avonds reinigen erg belangrijk. ‘s Nachts hersteld de huid zich en wordt er nieuw collageen aangemaakt, daarbij komen heel wat afvalstoffen vrij. Vandaar dat ook in de ochtend reinigen heel belangrijk is. Gebruik een mild product dat geen paraffinelaag achterlaat op de huid. Masseer met lichte bewegingen zodat alle vuildeeltjes goed loslaten. Met deze reinigingsproducten kom jij goed voor de dag.

5. Scrub en gebruik de juiste producten
Scrubben betekent dat je je huid regelmatig van de dode huidcellen moet ontdoen. Dit zorgt ervoor dat de celvernieuwing een extra boost krijgt. Je huid wordt hierdoor actief, ook als de de celdeling door leeftijd wordt vertraagd. Je huid wordt gladder, egaler en de teint verbeterd. Je zult ook merken dat de crèmes beter door de huid worden opgenomen. Deze crèmes zijn bij voorkeur hoogwaardige, kwalitatief goede producten, producten die dieper werken dan ‘gewone’ cosmetica, door hun samenstelling. Deze dieptereinigers laten jouw huid stralen.

6. Eet en drink gezond

  • Eet voldoende verse groente en fruit
  • Drink veel water (minstens 1,5 liter per dag)
  • Eet voldoende vezels
  • Schrap niet alle (gezonde) vetten uit je voeding
  • Eet zo min mogelijk geraffineerde suikers (dit zijn echt collageenkillers!)

7. Gebruik natuurlijke voedingssupplementen, derma supps
Voor een optimale ondersteuning van binnen uit is het verstandig om natuurlijke en krachtige anti-oxidanten toe te voegen aan je voeding. De natuurlijke varianten van Derma Supps zijn veel veiliger en effectiever dan de synthetische. Hiermee kun je huidveroudering beperken en je collageen en elastine in de huid beschermen.

8. Probeer stress te verminderen
Een gezonde dosis spanning is prima, maar houd je grenzen in de gaten. Bij chronische stress produceert je lichaam diverse stofjes, die de water- en suikerhuishouding in het lichaam negatief beïnvloeden en ontstekingen bevorderen.  Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Tenslotte bevindt een gezonde geest, zich nog steeds in een gezond lichaam. Regelmatige beweging, liefst in de buitenlucht, geeft deze ontspanning.

 

Wil jij weten wat jij kan doen aan jouw huid? Maak dan eens een persoonlijke afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Of kom eens langs voor een kennismakingsbehandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Gratis e-mail cursus in 12 stappen naar optimale huidverbetering

Wil jij in 12 stappen naar optimale huidverbetering? In mijn gratis online cursus help...

Lees meer

Sun safe!

Mensen die door het dragen van een T-shirtje denken goed beschermd te zijn tegen...

Lees meer

Wanneer begint je huid met verouderen?

Veel mensen weten niet dat na je dertigste levensjaar de huid al begint te...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap