Onze huid is onze grootste uitscheidingsorgaan. Via talgafscheiding en zweet verliezen we onze afvalstoffen via de huid. Dagelijks krijgen we in kleine hoeveelheden giftige stoffen binnen, denk aan sigarettenrook (van jezelf of een ander), kleur- en smaakstoffen, antibiotica uit vlees, pesticiden. Ons lichaam kan deze stoffen onschadelijk maken en afvoeren. Via afvalstoffen als zweet, ontlasting, urine en uitademing verlaten deze stoffen het lichaam. Maar als we te grote hoeveelheden hiervan binnenkrijgen, dan kunnen deze stoffen zich opstapelen. Met diverse huidproblemen tot gevolg.

Een vale grauwe huid, donkere kringen onder de ogen, pigmentvlekken, puistjes, rimpels kunnen allemaal tekenen zijn van een teveel aan afvalstoffen in de huid. Om je huid weer mooi en stralend te krijgen heb ik hier een aantal detoxtips voor je.

Ontgiftende smoothie

Misschien vaker een maaltijd vervangen voor een ontgiftende smoothie? Hiermee kun je je metabolisme versnellen en je spijsverteringssysteem een boost geven. Je krijgt meer energie en zult merken dat dagelijkse klachten of symptomen minder zullen worden of zelfs verdwijnen. Heb je ons recept van een detoxsmoothie al gezien? Deze is zeker de moeite waard. Klik hier voor het recept.

Massages

Vaak denk je bij een massage aan ontspanning en luxe, wat natuurlijk ook

wel zo is, maar het is ook een goede manier om je lichaam te ontgiften. Het ligt wel aan de soort massage die je krijgt en hoe je dan je lifestyle zelf ook probeert te verbeteren. Een goede massage is een Zweedse massage en een drukpuntmassage. Bij een drukpuntmassage richten we ons op punten waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt en deze kunnen dan vrijkomen en zo worden afgebroken.Tijdens onze Cenzaa gezichtsbehandelingen voeren wij daarom ook altijd een drukpuntmassage uit.

Water drinken

Ook al denk je dat je genoeg water drinkt, waarschijnlijk drink je dan alsnog

veel te weinig. Dus drink minimaal 2 liter water per dag, want dit is een hele makkelijke manier om zelf aan je gezondheid te werken. Water kan namelijk op een natuurlijke manier je systeem schoonspoelen en als je voldoende drinkt houd je dit in stand. Goede waterinname kan helpen om een egale huid te creëren en zorgt voor een betere bloedsomloop.

Groene thee

Als je wilt werken aan je gezondheid zou je misschien je kopje koffie kunnen laten staan voor een kopje groene thee. Cafeïne is niet heel gezond voor je huid maar een heel klein beetje kan geen kwaad. Groene thee is een natuurlijk drankje die ons belangrijke antioxidanten biedt wat ons lichaam nodig heeft. Door de groene thee krijg je alsnog je nodige cafeïne binnen maar niet enorm veel. Onze Rebalancing Dream Tea van Cenzaa is een echte Detox Infusion. Deze heeft een ontgiftende werking, versterkt de huid en verhoogt de natuurlijke weerstand. Deze 100% biologische thee bestaat uit: venkel, rozenbottel, hibiscus, citroengras en kamille.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is een goede optie voor het natuurlijk en effectief reinigen van het lichaam. Door trainen kun je vet en overgewicht kwijtraken maar je raakt ook opgehoopte afvalstoffen kwijt. Door het zweten verlaten deze gifstoffen je lichaam.

Stoppen met roken

Roken zorgt voor een vale en grauwe huid, dit komt doordat roken de bloedvaten vernauwen en de doorbloeding in je huid daardoor minder wordt. Ook blijft sigarettenrook aan je huid plakken na het uitademen. Door sigaretten te roken krijgt je huid ook te maken met huidveroudering, vooral bij de neus mond en ogen. Aangeraden wordt daarom om te stoppen met roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Verbeter je huid met deze Inside Outside Tips!

Een wijs gezegde: schoonheid zit van binnen. Een mooie huid heeft naast de juiste...

Lees meer

Healthy Beauty Food dat je huid tegen de zon beschermt

Go Go Skin Glow Een mooie huid en gezonde voeding gaan hand in hand....

Lees meer

Energetic Spring Salad recept

Wellicht heb je in de afgelopen weken al kunnen genieten van deze heerlijke salade...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap