Wie kent het niet? Een vale huid, een overgevoelige huid of een vette huid. We hebben er allemaal wel eens last van. Hier 10 tips die je huid weer laten stralen.

1 Voldoende bewegen
De combinatie van smeren, masseren, bewegen en verstandig eten zorgt voor een strak en gestroomlijnd lichaam. Begin de dag met een massage, dan worden afvalstoffen sneller afgevoerd en je doorbloeding gestimuleerd. Smeer je in met een verstevigende crème en zorg voor een gezonde maaltijd. Je hoeft echt niet iedere dag te sporten, maar je kunt bijvoorbeeld ook eens je fiets nemen in plaats van de auto.

2 Citrusvruchten
Citroen verstevigt de celmembramen, waardoor je huid strakker en gladder wordt. En sinaasappel maakt je huid steviger en zorgt bovendien voor een gezonde uitstraling.

3 Ontspannende dagcrème tegen rimpels
Ben je gestrest en zie je dat aan de frons op je gezicht? Cosmetica kan helpen je gezicht te ontspannen. Nieuwe werkstoffen in dagcrèmes verhinderen als het ware kleine samentrekkingen in je huid, waardoor rimpels geen kans krijgen.

4 Veel drinken doet wonderen
Je lichaam bestaat voor tweederde deel uit water. Als je te weinig drinkt, voer je je afvalstoffen niet voldoende af. En als je veel drinkt, gaat je huid stralen. Drink per dag ongeveer 1 ½ liter vocht. Dat kan water zijn, maar ook vruchtensap, (kruiden) thee, koffie (max. 5 per dag), melk en bouillon.

5 Van bruin brood word je mooi
Het is belangrijk om gevarieerd te eten, omdat elk product andere voedingsstoffen bevat. Zo bevat bruin brood onder andere veel vitamine B, die zorgt voor een mooie huid. Ook als je scheurtjes in je lippen hebt, kan vitamine B goed helpen.

6 Vitamines voor huid en haar
De vitamines die de meeste invloed hebben op huid, haar en ogen, zijn vitamine A, C, E en B. Deze vitamines zitten ook vaak in huid- en haarverzorgingsproducten. In je eten zitten ze bijvoorbeeld in volkorenproducten, melkproducten, halvarine, groente en fruit.

7 Lichaam zuiveren
Je moet er wel van houden, maar knoflook is heel gezond. Het zuivert je lichaam en het reguleert je bloeddruk. Ook wordt je huid gezuiverd door knoflook.

8 Verwen jezelf
Trakteer jezelf eens op een beauty-verwennerij. Neem bijvoorbeeld een heerlijk bad met een badolie, ga naar de schoonheidsspecialist, laat je masseren of koop een nieuw geurtje. Hierdoor ga je er mooier uitzien en voel je je een stuk beter.

9 Goed biertje!
Bier is minder goed voor de lijn, maar wel goed voor je huid. Door de hoeveelheid vitamine B die erin zit, blijft je huid glad en soepel. Daarnaast bevat bier ook vitamine E. Af en toe een glaasje is dus goed voor je.

10 Zon houdt je gezond
Wist je dat je lichaam vitamine D aanmaakt als je in de zon gaat zitten? Deze vitamine is heel belangrijk om je tanden en botten goed te houden. Let wel dat je niet te lang in de zon blijft zitten (daardoor veroudert je huid sneller) en bescherm jezelf met zonnebrandcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor Beautytips via Whatsapp

Wil jij wekelijks gratis beautytips ontvangen voor jouw huid? √ Weet jij niet hoe...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop staat geregistreerd in het SKIN Register

Vanaf vandaag sta ik als een van de eerste in Nederland en als eerste...

Lees meer

Update Corona maatregelen mondkapje verplicht

Met de opkomst van een 2e golf zijn ook de richtlijnen weer gewijzigd. Vanaf...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap